Opruimcoach

van rommel naar rust

 

Jouw spullen hebben vaak géén vaste plek in je huis. Daarom ben je ze ook vaak kwijt of was je vergeten dat je iets al had.

Dat zorgt voor vaak veel zoeken (met bijbehorende frustratie) en overbodige aankopen en dat is zonde van je tijd, energie en geld

Met de sessies van de Opruimcoach geef je jouw spullen een vaste plek in huis. Zodat je precies weet wat waar hoort en behoort zoeken en het eindeloos opruimen tot het verleden.

Het gaat er niet om zoveel mogelijk weg te doen. Je mag gerust een heleboel spullen hebben. Het gaat om een systeem bedenken dat past bij hoe jij wilt leven in jouw huis.

Zodat er meer tijd en ruimte komt voor jou!

 

je Rommel opgeruimd! Hoe dan?

Uitruimen (stap 1)

Nadat je besloten hebt waar je gaat beginnen is de eerste stap die ruimte leeg te maken.

Dat is het grondigste, zo krijg een veel beter beeld van de ruimte (of van de binnenkant van een kast).

Mocht het niet haalbaar zijn om een ruimte helemaal leeg te maken dan vinden we een oplossing (door bijv. de ruimte in delen aan te pakken). 

 

 

Sorteren (stap 2)

Dan gaan we alles in categorieën plaatsen; alle lange broeken bij elkaar, alle schoenen, etc.

Terwijl we dat doen sta je bij elk item stil of dit bijdraagt aan jouw levensgeluk (omdat je het graag draagt of omdat het een mooie herinnering heeft)

Organiseren (stap 3)

Als we helder hebben welke categorieën er zijn en hoeveel er in elke categorie zit kunnen we een systeem bedenken van opbergen dat werkt voor jou

En zo krijgen al je spullen een eigen plekje in jouw thuis.

 

Bijhouden (stap 4)

 Dagelijks maximaal 5 minuten bijhouden van de ruimte!

En dat kan met een systeem dat is afgestemd op jouw wensen (i.p.v. dat jij je aan het systeem moet aanpassen).

ps. Wij vinden jouw rommel helemaal géén rommel!

Het is misschien een rommelig systeem van opruimen (of gewoon ergens neerzetten 🙈) maar de spullen heb je (nog) omdat je er blij van werd. Gekocht of gekregen.

Opruimen gaat enerzijds over een handig systeem van opbergen en anderzijds over alleen behouden waar je ❤️ hart ❤️ een sprongetje van maakt.

Iedereen kan opruimen!

 

OOk Zin om aan de slag te gaan?
Zeg Hallo!